Mézes sült galuska
Ez az egyszerűségében finom recept lehet desszert, de akár könnyű második fogás is, tartalmas levesféle után.
A egyszer próbálta tudja, hogy a galuska az egyik leggyorsabban elkészíthető tésztaféle. Összekeverjük, kifőzzük és köretünk már kész is. Ez annyival bonyolultabb, hogy még át is kell sütni, de ahhoz csak idő kell, nem munka.
4 tojás
2 dl tej
liszt
csipet só
2 ek méz
1 dl tej
fahéj
barna cukor
A tojásokat verjük fel a tejjel és a kis csipet sóval. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrűn folyós tésztát kapjunk. Kevés sóval forraljunk fel 3 – 4 liter vizet és szaggssuk bele a galuskát. Jóformán mire beleszaggatjuk, kész is. Szűrjük le és hagyjuk lecsöpögni.
Közben melegítsük meg a tejet és oldjuk fel benne a mézet. Minél nagyobb tűzálló edényt vajazzunk ki, és terítsük el benne a mézes tejjel összeforgatott galuskát. Ha maradt a tejből, öntsük rá, és 200 fokos sütőben süssük pirulásig, amíg a levét felitta, de ne szárítsuk ki. Fahéjjal és barna cukorral megszórva tálaljuk.
Jáj!
Ez milyen jó!
Érdekesen hangzik!