Lelegelhető karácsonyfadíszek – VKF XXX.

Kategória: Egyebek

ketszinu-karikak1a

Nagyon látványosak ezek a kétszínű karikák, pedig nem boszorkányság megcsinálni őket, apró praclik is szívesen segítenek a karikázásban. Fehér cérna hurokkal karácsonyfadísznek is felakaszthatók, a gyereknép örömmel fogja lelegelni. Akár egy héttel előbb is elkészíthető, nem szárad ki, ropogósan omlós marad.

A sárga tészta:
75 g vaj
75 g porcukor
175 g liszt
2 tojás sárgája
2 tk sütőpor
2 ek tej
bőkezűen vanília (fél üveg vanília aroma)
csipet só

A barna tészta:
75 g vaj
100 g porcukor
175 g liszt
2 tojás fehérje
2 tk sütőpor
25 g sötét kakaópor
1 tk fahéj
csipet só

A vaníliás tésztához keverjük habosra a vajat a cukorral, vaníliával és a tojás sárgákkal. A lisztben keverjük el a sütőport és a sót. Annyi tejjel keverjük a habosra kevert krémhez, hogy a tésztánk összeálljon. Formázzuk gombóccá és fóliába csomagolva pihentessük hűvös helyen, legalább egy órán át.

A kakaós tésztához is keverjük habosra a vajat a cukorral, majd a tojás fehérjével. A lisztben keverjük el a kakaót, a fahéjat és a sót, majd dolgozzuk bele a habos krémbe. Ezt is fóliázott gombócként pihentessük egy órán át.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Mindkét tésztából hengerítsünk kisujjnyi rudakat és vágjuk egyforma, 4 – 5 cm hosszú darabokra. Egy-egy sárga és barna rudacskát nyomjunk össze az egyik végén, hajtsuk karikába, és a másik végét is nyomkodjuk össze. Az így kapott kétszínű karikákat tegyük a tepsibe és 10 – 15 perc alatt süssük meg, hogy a sárga tészta még ne piruljon barnára. Pár perc hűlés után érjünk csak hozzá, mert forrón még puha, törik.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: