Mini lekváros kiflik – első felvonás

Kategória: Sütemények

Nagyon finom lekváros kiflicskékkel állított haza minap a születésnapos. Ajándékba kapta valakitől, ezt az igazi nagymamás házi süteményt.

Nagyanyáink sütögettek ilyeneket a barátnőkkel tartott zsúrokra, ahol habos kakaó mellett kifliket majszolva csevegtek.

Abban nem vagyok biztos, hogy nem nagyobbra csinálták a kifliket, mert ez bizony egyetlen falatnyi, a szélessége mindössze 2-3 centi. Tisztelem is a kitartását annak, aki sütötte. Szerintem egy átlagos adag tésztából sok tucat ekkorka kiflit lehet tekerni.

Kétfelvonásos bejegyzés első része következik.

A kiflik alapján megpróbálom rekonstruálni a receptet, majd ha sikerül megszereznem a készítőtől, akkor azt is feltöltöm, hadd lássuk mennyire fogtam mellé.

10 dkg liszt
10 dkg keményítő
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
fahéj
kemény lekvár

vaníliás porcukor a beleforgatáshoz

Lehetőleg géppel gyúrassuk össze a tésztát, hogy a vaj nem olvadjon meg a kezünk melegétől. Amint összeállt formázzunk gombócot belőle és fóliába csomagolva tegyük néhány órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe.

Vágjuk 3-4 részre, mindegyiket nyújtsuk kör alakúra, olyan 2-3 mm vékonyra. Vágjuk fel a köröket 8-12 cikkre. Mindegyik széles végére tegyünk egy kevés lekvárt és csavarjuk fel kiflicskékké. 180 fokos sütőben 10 12 perc alatt megsül. Amikor már nem forró, de még meleg, forgassuk vaníliás porcukorba.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: