Mustáros tojás – húsvéti maradékokhoz

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások

Gyanítom, hogy nem csak nálunk szokott olyan mennyiségben készülni festett tojás, ami több a ráunás nélkül megehetőnél. Mi több, azt is gyanítom, hogy ez idén se lesz másképp. Így aztán jól jönnek az olyan ötletek, amik új ételt varázsolnak a keményre főtt tojásokból. A Húsvétig hátra levő időben jön néhány ilyen recept, ez az első ebben a csokorban.

8 db kemény tojás
1 közepes fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 dl zöldség alaplé, esetleg húsleves
2 dl tej
1 dl tejszín
2 – 3 evőkanál csípős mustár
só, cukor, bors, esetleg szójaszósz

A megolvasztott vajon pároljuk üvegesre a nagyon finomra vágott hagymát, tegyük rá a lisztet és pirítsuk egész halványra. Öntsük fel a hideg levessel, habverővel erősen keverjük simára. Adjuk hozzá a tejet is, és tegyük vissza a tűzhelyre, ahol folyamatosan keverve forraljuk fel. Amikor sűrűsödik, adjuk hozzá a tejszínt is, és fűszerezzük meg. Ha túl sűrű lenne, valamelyik folyékony hozzávalóval hígítsuk kissé. A mustárt a legvégén, amikor már lehúztuk a tűzhelyről, adjuk hozzá, mert hamar elmegy az íze, ha főzzük. Ha túl csípősre sikerült, egyet rottyantsunk rajta és meg fog enyhülni. Forgassuk bele a tojásokat, és tartsuk melegen a mártást 5 percig, hogy a tojások is átmelegedhessenek. Jól illik hozzá a főtt krumpli.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Mustáros tojás – húsvéti maradékokhoz”


  1. nokedli says:

    ezt a mustáros tojást itt is ismerik, az exem mindig kérte, hogy csináljak neki, de sosem tudtam hogyan kell.Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos