Müzliszelet

Kategória: Sütemények

20 dkg pehely
10 dkg aszalmány
3-4 ek méz
1 dl olivaolaj (ha van dióolajunk, azzal még jobb)
5 dkg szezámmag
őrölt fahéj és szegfűszeg
csipetnyi só
teljes kiőrlésű (tönköly)liszt

A pehely lehet csak zabpehely, de aki szereti ropogósan, az tehet bele búzapelyhet vagy más gabonapelyhet is. Az aszalmány alapvetően mazsola, de keverhetünk közé aszalt meggyet, cseresznyét, áfonyát, kockázott sárgabarackot, körtét is. Aki puhábban szereti, az áztassa be a mazsolát 10 percre, én inkább rágcsálom. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és egy másik edényben a mézet és az olajat. Keverjük össze az egészet és adjunk hozzá annyi lisztet, hogy még épp kenhető legyen a tésztánk. Egy kisebb tepsit (olyan arasz, másfé arasz méretűt) béleljünk ki sütőpapírral, kenjük bele a tésztánkat. 180 fokon 25-30 percig süssük. Mikor már nem égeti a kezünket, borítsuk ki a tepsiből, és vágjuk rudacskákká. Jól záródó dobozban eltartható.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos