Narancsos, diós tallér
Egyike azon apró semmiségeknek, amik abbahagyhatatlanul finomak.
Én úgy kaptam a receptet, hogy állítólag libanoni eredetű. Nem tudok utána járni, de akár lehet is, még ha nem is annyira édes, mint az arab sütemények jó része.
Akár távoli eredetű, akár nem érdemes nekiállni, mert igazán nem tart sokáig, és finomsága ellenére anyagi romlásba se fog dönteni az elkészítése.
20 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
15 dkg keményítő
1 nagy narancs
6 – 8 dkg dió
3 evőkanál cukor
fahéj
Facsarjuk ki a narancs levét és a 3 ek cukorral főzzük sziruppá, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékleten meglágyul vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt és 2 ek narancsos szirupot. Alaposan keverjük össze, és gyúrjuk tésztává.
Az összevágott diót keverjük a többi szirupba és adjunk hozzá egy kávéskanál fahéjat. Készítsünk kisebb diónyi golyókat a tésztából és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik golóba nyomjunk a hüvelykujjunkkal mélyedést és ez töltsük meg a diós töltelékkel.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük halványra, nehogy elégessük a diót.
de jól hangzik! lenél szíves küldeni 4 db-ot a holnapreggeli kávémhoz??
Küldöm fénypostával!
Ne felejts el ablakot nyitni 🙂