Narancsos kuglófkák
Hozzávalók (1 db 22 cm-es vagy 2 db 16 cm-es formához)
50 dkg liszt
10-15 dkg cukor
6 tojás
20 dkg olvasztott vaj
1/2 zacskó sütőpor
2-3 narancs lereszelt héja és kifacsart leve
ízlés szerint maréknyi rumba áztatott mazsola
Géppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hogy az teljesen feloldódjon, majd hozzáadjuk a vajat. A sütőport elkeverjük a lisztben, és fokozatosan a tojásokhoz adjuk. Beletesszük a narancshéjat és annyi narancslevet, hogy még éppen folyós, sűrű masszát kapjunk. Ha teszünk bele mazsolát, azt is elkeverjük benne.
Kikenjük a formát és beszórjuk liszttel, majd beletöltjük a tésztát. 180 fokos sütőben 40 – 50 perc alatt sül át.