Nyári zöldséges csirkés egytál

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Szárnyasok

cukkiniscsirke4A sütési időt nem számítva félórás recept. Tipikus nyári étel, az éppen kapható zöldségekből lehet összerakni. Nem csak csirkével lehet megcsinálni, de pl. a disznóhús már annyival lassabban puhul meg, hogy addigra a zöldségekből püré lesz. Csak annyi zsiradék van benne, amennyit a csirke húsa tartalmaz, az pedig minimális, így zsírkerülő étrendbe is remekül beleilleszthető.

csirke combok
cukkini
paradicsom
hagyma
zöldbab
piros húsú paprika
só, fűszerek

A tepsi aljára terítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici sóval, aprított bazsalikommal. A következő rétegbe zsenge zöldbabokat tettem, amiket csomborral (borsikafű) szórtam meg. Erre kerültek a csirkecombok, jelen esetben filézett felsőcombok, a bőrük nélkül. Só és bors volt a fűszere. Végül a kockázott paprika, a gyalult hagyma és a cukkini fedte be, szintén óvatosan megsózva és kakukkfűvel megszórva. Töltöttem rá 1 deci fehérbort és a sütőben, 160 fokon, fedetlenül, sütöttem 40 percig. Nekünk elég volt ennyi zöldség köretnek is, aki kevesli, vékonyra szeletelt krumpliból tehet egy réteget a húsok alá.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: