Cukkini lasagne
Fogyókúrás menübe is passzoló „tésztaétel”, aminek az elkészítése tán még az eredetinél is gyorsabb.
A legnagyobb kihívás a cukkinit hosszában vékonyra szeletelni. A gyalulást nem tudom jó szívvel ajánlani, nagyon könnyű a kezünket is legyalulni. A zsenge, vékony darabokhoz egy éles sajtvágó használható eredményesen.
3-4 kis cukkini
60 dkg darálthús
1 fej hagyma
10 dkg sajt
4 evőkanál olaj
6-8 dkg liszt
2-3 dl tej
só, bors, szerecsendió, kaukkfű
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát. Tegyük rá a darálthúst és a fakanállal morzsásra keverve pirítsuk meg azt is. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk rá szerecsendiót.
A többi olajon pirítsuk fehér habzásig a lisztet, sózzuk meg, öntsük fel hideg tejjel és keverjük csomómentesre.
Egy kikent tűzálló tálat béleljünk ki cukkini szeletekkel, majd kenjük rá a fele besamellt. Terítsük el rajta a húst és fedjük be a többi cukkinivel. Simítsuk a tetejére a maradék besamellt és fedjük be vékonyra szeletelt, vagy reszelt sajttal. 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt sül át és kezd színesedni a sajt a tetején.