Rózsás joghurt vagy rózsa lassi
Nyári hőség idején sokszor evés helyett is inkább inna az ember. Nem is baj, mert nagyon fontos a sok folyadék, pótlandó a szervezet vízveszteségét.
Nagyon jóleső átmenet az inni- és ennivalók között a joghurt. Magában is finom, de török módra kissé megízesítve még inkább itatja magát.
Számtalan változata elkészíthető, ezek közül következik néhány – a kevésbé közismertek sorából.
2 nagy pohár joghurt
2 dl víz
3 evőkanál rózsavíz
kevés méz
A víz csak akkor kell, ha sűrű a joghurt. A kész italnak szívószálon is át kell férnie, nem kanalazásra való. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze – habverő, botmixer – és jól hűtsük le.
Ha hozzáférünk jóféle házitejhez, érdemes magunk csinálta joghurtból keverni. Nagyon mutatós lesz, ha néhány illatos, vörös rózsaszirmot beleturmixolunk. Ezt azonban csak akkor tegyük, ha a saját kertünkben szedhetjük és tudjuk, hogy nem volt vegyszerezve.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Fú, hogy én ezt mennyire imádom! Sűrűn készítem. Csak méz helyett folyékony édesítőt szoktam beletenni. Annyira egyszerű, és olyan finom 🙂