Sárga túró – hagyományos húsvéti étel

Kategória: Sütés nélkül, Tejes ételek

Szatmárban és attól keletre ismert ez az édesség, amit Húsvétra készítenek. A húsvéti sonka méltó kísérője, ami nem hiányozhat a hagyományos asztalról.

A népi konyhán a vanília nem volt járatos, a mazsolával együtt később kerülhetett a receptbe.

A recept először az ingyenes Kifőztük receptújságban jelent meg, ami a jobb oldalon levő címlapképre kattintva érhető el. Ott további képek is láthatók.

1 l tej
7 tojás
5 dkg cukor vagy méz
ízlés szerint vanília és mazsola

A tojásokat üssük fel és villával habarjuk össze. A tejet tegyük fel forrni a cukorral és a vaníliával együtt. Kavargatva forraljuk fel, nehogy közben leégjen.

Amikor felforrt, húzzuk kicsire a lángot alatta és erőteljes keverés közben, csurgassuk bele a tojást. Kavarva főzzük tovább, legalább 10 percig, hogy az egész besűrűsödjön, túró módjára összeálljon.

Béleljünk ki egy szűrőt és töltsük bele a sűrű masszát. Hűtőbe téve hagyjuk lecsöpögni róla a híg részét, hogy az egészből száraz, gyúrható túróféle legyen. Tölthetjük gézbe, konyharuhába is, és akkor felakaszthatjuk csöpögni. Ez eltarthat akár két napig is. Formázzuk meg, és tányérra téve tegyük az ünnepi asztalra.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Sárga túró – hagyományos húsvéti étel”


  1. Geschenke zum Geburtstag says:

    Wow .. Ich liebte diese Danke Kamerad für die Umsetzung dieses .. Ich machte es, und es war verdammt lecker.Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos