Soooooook vanília

Kategória: Egyebek

Csengetett a postás, illetve nem tudom, csengetett-e mert épp nem voltam itthon, így csak a cédulát találtam a levélszekrényben. Tudtam, hogy mit hozott, reggel szinte nyitásra ott is voltam a postán, hogy végre hazavigyem.

vanilia-zacskoban1a

Ez volt benne. Ez 100 gramm vanília, ami 23 szál, 17 – 19 cm hosszúságú.

vanilia-tanyeron1a

Így jobban látszik. Sajnálhatja mindenki, hogy az illatos webet még nem találták ki, bár ez nem minden oldalra igaz. Nézzük meg közelről is.

vanila-kozeli1aÍgy valamivel jobban látszik, hogy szép kövér, fényes, olajosan csillogó szálak, amik szívósan hajlanak. Felvágva sem mutat rosszul.

felhasitott-vanilia1a

Van sok szép, nedvesnek látszó magja. Nem tűnik rossz anyagnak. Az első 10 szál azóta már alaposan berúgott a szesztől, amiben ázik. Ádventre már remek kivonatra számítok.

Elunva azt, hogy 1-2 szál vaníliát 1000 Ft fölött adnak, őrizve ezzel a luxusfűszer státuszát, beálltam a külföldről vásárlók sorába. Vaníliából amúgy se lehetne a hazait keresni, még szégyellni sem kell talán. Nekem a német ebay jobban kézre esik az amerikainál, így ott vettem. A 23 szál, postán ideküldve 3000 Ft-ból megvolt.

Én érzem csak úgy, hogy a hazai forgalmazók lehúznak? Nem tudok külön vaníliaforgalmi adóról, ami ennyire megdrágítaná.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: