Spenótmetélt – a húsleves betétje

Kategória: Levesbetétek

husleves1A levesbetétek terén sohasem árt egy kis újdonság, kissé háttérbe szorult téma. Pedig ugyanaz a leves, más étellé válik, ha egy másik recept szerint készülő betéttel tálaljuk. Ilyen recept a spenótos metélté is, ami nevével ellentétben nem egy száraztészta.

1 tojás
1 tojás sárgája
1 dl tej
2 ek olaj
5 dkg liszt
10 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió

A tejből a tojásokkal és a liszttel sima palacsintatésztát keverünk. beledolgozzuk az olajat, megsózzuk, megfűszerezzük és belekeverjük a pürésített spenótot. Serpenyőben palacsintákat sütünk belőle, majd azon melegében szorosan felcsavarjuk. A kihűlt palacsintarudakat késsel vékony karikákra vágjuk, így adjuk a tányérba, és rámerjük a forró húslevest.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: