Szezámmal pirított spárga

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások

Kivételesen úgy alakult, hogy a hétvégi főzőcske után nem maradt egész hétre ellátmány, így már ma is improvizálnom kellett ebédre.

Azért olyan még nem volt, hogy ne találtam volna valami megfőzhetőt idehaza, most egy maréknyi spárga szárat leltem, amiről a fejek már elfogytak valami ünnepibb fogáshoz.

A nedves konyhai törlőpapírba és fóliába csomagolt, tisztított spárga frissen vészelte át a hűtőben töltött napokat. Kb. 2 centis darabokra tördeltem, nem vágtam, hogy ha valahol maradt volna egy szál a héjából, azt most észre vegyem. Serpenyőben megolvasztott kevés vajon, saját gőzében pároltam 5 percig. Ez alatt kezdett üvegessé válni, puhulni.

Levettem a fedőt, megszórtam szezámos fűszersóval és a tűzhelyet felhúzva pirítani kezdtem. Közben felvertem két tojást, töltöttem hozzá két korty tejet és csipetnyi sóval felvertem. Amikor a spárga szépen megpirult, ráöntöttem a tojást és jóformán azonnal elzártam a tűzhelyt. A serpenyő melegétől a tojás remekül megszilárdult, de nem száradt ki. Végül kevés parmezánt reszeltem a tetejére és azonmód el is tüntettem az egészet.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos