Spárgás tészta lime-mal és rucolával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Húsmentes fogások

Már megint spárga, ami persze így szezonban érthető, sőt nem lehet elégszer.

Szerencsére a spárga hálás alany, jól tolerálja ha kísérletezünk vele, így nem kell mindig a megunhatatlan unalmas hollandi mártással tálalni. Ilyen kísérlet volt ez is, amiben a széles metélttel került egy tányérba, és még a salátából kimaradt rucolát is harmonikusan magába fogadta. A hozzávalókból 6 ember jóllakatható.

1 kg spárga
50 dkg széles metélt (lehetőleg frissen gyúrt)
2 lime (lehetőleg kezeletlen héjú)
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika (elmaradhat)
1 marék rucola
1 teáskanál méz
só, bors
olívaolaj
parmezán

Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk egyforma hosszú, 5 cm körüli darabokra. Alaposan mossuk meg a limeokat, reszeljük le a héját és nyomjuk ki a levét. Vágjuk apróra a fokhagyma gerezdeket és a megmosott chilipaprika húsát. Mossuk meg és csöpögtessük le, vagy centrifugáljuk szárazra a rucolát. Vágjuk le a vastag szárát és aprítsuk nagyobb darabbokra.

Nagy serpenyőben, kevés olajon, erős lángon pirítsuk meg a spárgát, hogy színt kapjon. Húzzuk kisebbre a lángot és lefedve pároljuk 10 percig, ez a spárga vastagságától függ. Sózzuk meg és szórjunk rá borsot is, majd dobjuk hozzá a rucolát, hogy a forró serpenyőben átmelegedjen.

Miközben a spárga pirul és puhul, nagy fazék vízben főzzük meg a tésztát, de hagyjuk haraphatóra, ne főzzük túl. Keverjük össze a limeok levét, héját a mézzel, a chilivel, sóval, borssal és 8 evőkanál olívaolajjal. Erre a mártásra szedjük a megfőtt tésztát. A tányérra szedett tésztára tegyünk a spárgás raguból és aki akar, reszeljen rá parmezánt.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos