Tartármártás olaj nélkül
Sokmindenhez fogy a majonéz ill. a tartár, ami sok olajat és ezzel kalóriát tartalmaz. Epekíméletre szorulók számára a magas zsiradék tartalma miatt a tiltólista éllovasainak egyike. Ez a recept megszólalásig hasonló mártást ad, mint a tartár, csak épp hiányzik belőle az olaj.
2 dl tejföl
2 db tojás
2 kk cukor (kóstolás alapján lehet több is)
2 ek mustár
2 mk só
A hozzávalókat alaposan keverjük össze és kis lángon melegítsük Folyamatosan keverjük, nehogy odakapjon. Ne forraljuk fel, csak addig melegítsük, amíg a tojástól sűrűsödni kezd a mártásunk. Ha túlmelegítjük, a tojás és a tejföl is kicsapódik, a mártásunk simasága oda lesz, szemcséssé válik. Gyakorlatilag mire elsőt buggyan, kész is van. Az olajos tartárhoz hasonlóan ízesíthetjük borssal, fokhagymával vagy akármilyen fűszerrel.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu