Mascarpones, diós kifli
Nagyon finom, könnyű diós kiflik. A recept érdekessége, hogy a mascarpone nem krémként végzi, hanem a tésztát lazítja.
25 dkg mascarpone
25 dkg vaj
25 dkg liszt
2 ek cukor
1 tojás a kenéshez
A vajat és a mascarponet habosra keverem a cukorral, belecsurgatom a lisztet és tésztává gyúrom. Négy részre vágva, befóliázva a hűtőbe teszem, legalább fél órára. Közben előkészítem a tölteléket.
12 dkg darált dió
5 dkg barna cukor
késhegynyi őrölt szegfűszeg
reszelt narancshéj
A töltelék hozzávalóit összekeverem. A hűtőből kivett tésztát jó arasznyi körökké nyújtom, megkenem tojással és rászórom a tölteléket. Mindegyik kört 8 részre vágom, és a külső oldaluknál kezdve, felcsavarom a kifliket. Tojással megkenve, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
Szia,
A megadott feedben a kepek csatolmanykent szerepelenek, ezert nem latszanak a gyujtooldal kozepsavjan. Tudsz rajta valtoztatni?