Teapezsgő, csak hűt, nem bódít

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Alkoholmentes italok

teapezsgoNem is kell bódítson, megteszi azt a hőség is. Az ilyenkor szokásos – és fontos – intelmet, hogy igyunk sokat, ez a recept is könnyebben betarthatóvá teszi, amennyiben változatos ízekkel kényeztethetjük szomjazóinkat.

Alapként főzzünk egy jó erős teát, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Alapesetben főzhetjük fekete teából, de azt nem ihatjuk minden határon túl, különben csak forgolódunk egész éjszaka. A zöld tea üdítő fanyarságát is el lehet unni, olyankor jöhet a gyümölcstea, vagy a képen is látható vörös (rooibush) tea. Ízesítsük meg egy kis pár csepp rummal (autósok és gyerekesek elhagyhatják), és ha nem szeretjük keserűn, pici cukorral. Az egészet töltsük bele a szódás szifonba. Nyomjunk bele egy patront és tartsuk a hűtőben.

Egy jókora pohárba rakjunk jégkockákat, facsarjunk rá ízlés szerint citromlevet, és nyomjuk tele szénsavas teával.

További variációkat készíthetünk a tea fűszerezésével. Erre sok minden alkalmas, a gyömbértől, a csillagánizson, kardamomon keresztül a borókabogyóig. Persze a klasszikus fahéj, szegfűszeg, vanília sem elvetendő, kicsit nosztalgikus, télidéző hangulata lesz tőlük.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos