Mézes sárgadinnye saláta
Könnyű, nyári, gyümölcsös édesség, a nyalánkságok közül egészségesnek mondható recept. A kínálattól függően állíthatjuk össze hozzá a gyümölcsöket. Nem írok mennyiségeket, étvágytól és készlettől függően szabadon változtathatók.
sárgadinnye
őszibarack
szeder
áfonya
alma
szilva
szőlő (lehetőleg mag nélküli, illatos csemege)
Ha van türelmünk hozzá, úgy szedjük ki a dinnye húsát, hogy néhány milliméter a héján maradjon, és ne lukadjon ki, sietősen tehetjük tálba is. Vágjuk kockákra a dinnye és a hámozott barack ill. alma húsát. Keverjük össze a többi gyümölccsel. Csurgassunk rá pár kanál mézet, és néhány csepp citromlevet, hogy a gyümölcshús ne kezdjen barnulni. Öntsük fel néhány deci fehérborral, gyerekesek és autósok helyettesíthetik bodzaszörppel vagy limonádéval. Töltsük vissza a dinnyehéjakba és behűtve tálaljuk. Nem tilos tejszínhabbal koronázni, de szerintem nem nélkülözhetetlen. Néhány kekszfélével kiegészítve akár vacsora helyett is megehetjük.