Tü-kör-kérdés

Kategória: Egyebek

Wise Ladytől megkaptam – no nem a bármiféle influenzát, azok ellen oltva vagyok – hanem a kíváncsi kérdést, ami számvetésre ösztönöz.

A legrosszabb és legjobb szövegek, képek válogatása kéne következzen. Elkezdtem visszanézni a 736 bejegyzést és a 621 képet. Rá kellett jöjjek, hogy képtelen vagyok választani. Egyrészt a mennyiség miatt, másrészt hamar észrevettem magamon, hogy nem a szöveg milyensége alapján értékelem, sokkal inkább a hozzá kapcsolódó emlékek, szituációk alapján, már pedig nem ez volt a kérdés tárgya. Arról nem is szólva, hogy nem is az én feladatom tetszést nyilvánítani – bár véleményem akad azért – hanem azoknak, akik olvassák. Szerencsére ezt meg is teszik, ami által rá kellett döbbenjek a közhelyszerű igazság súlyára: nagyon eltérőek vagyunk. Olyan dolgokra érkeztek már nagyon pozitív visszajelzések, amiket magam amolyan semmilyennek éreztem. Ugyanakkor reakció nélkül szálltak el a net homályába olyan bejegyzések, amikről – írás közben – azt éreztem, ez nagyot fog szólni.

A képekkel kapcsolatban valamivel könnyebb a helyzetem, mert tudom, hogy a többségük csapnivaló. Nem vagyok jó fotós, ezen múlik, nem a 6. évét taposó technikán. A fénnyel is hadilábon állok, a legritkább az, hogy természetes fényben tudnék képeket készíteni. Így aztán kerülnek fel ilyen tökéletesen semmitmondó képek is, mint ez a közeli húsleves.

nyakleves1

Szerencsére  leves sokkal jobb volt, mint a kép.

A két legjobb képem egyike sem ételfotó, mindkettő a természetet ábrázolja. Nem mintha annyit járnék kirándulni vagy lesném a jelenségeket, de valahogy így sikerült.

kokeny1

Ez a kökénybokor annyira hamvas, gyönyörű volt, hogy az esőre hajló időben is hagyott magáról jó képet csinálni.

Talán a leglátványosabb fotóm következik. Kézből készül, az ablakkeretnek támaszkodva.

p1010004b

A kompakt gép nem tudott 2 másodpercnél hosszabb időt exponálni, a sötét éjszakában élességet állítani meg végképp nem. Csak azt tudtam csinálni, hogy egymás után csináltam a képeket, és néhányba szerencsésen épp belevillámlott.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Tü-kör-kérdés”


 1. Max says:

  Szia!

  Remélem egy kis játék még belefér az ünnepek előtt. Dobnék egy kérdést:
  http://href.hu/x/avm5
  Előre is köszönöm!

  Max

 2. trinity says:

  736 bejegyzés??? Már önmagában ez sem semmi! Gratula…
  Na,akkor az én gépem a rangidős-szerintem 8-nál több:))
  Én aztán nem vagyok egy nagy tehetség, a szakszavak, amik néha röpködnek a fotózásról, na ezek nekem kínaiak totálisan…Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos


%d bloggers like this: