Zárt meggyes mogyorótorta

Kategória: Torták

zart-torta-1a

Ha egy ifjú hölgy betölti a két évét, jár Neki két torta, ugye?

Így gondolta ezt az egyik Nagypapája is, és megsütötte ezt a gyönyörű finomságot. Praktikus ember lévén zárt tortát választott, hiszen tudta, hogy vagy 200 km utazás áll előtte, azt pedig nem akármi éli túl.

Sajnos teljes pompájában nem tudtam lefényképezni, mire látótávolba értem, már csak ez a fele volt meg. Azért az látszik, hogy került rá még pöttyös bögre is, hogy tudja ez az Övé – elvégre a bölcsiben is ez a jele.

A pontos recept a távolság homályába vész, de elég jól rekonstruálható. Vajas tészta volt az alapja, de nem a hajtogatott fajta. A mennyiség alapján 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és 10 – 15 dkg vajat becsülök.

A tölteléke volt az igazán lényeges része, attól lett nagyon markáns, tömény ízű, de nem nehéz.

zart-torta-2aRengeteg darált mogyoró, a meggy levével főtt szirupba keverve és a lecsöpögtetett meggyekkel dúsítva. Na, ez így teljesen nyerő párosítás. A meggy savanykássága remekül egészítette ki az amúgy sem túlcukrozott magokat. Az egész jó szaftos, ideális volt a töltelék és a tészta aránya.

A készítés leírásával nem untatok senkit, ez inkább csak ötletadó, szerintem közepes gyakorlattal nem nehéz összeállítani, összeszedni a szükséges információkat.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Zárt meggyes mogyorótorta”


  1. trinity says:

    Naná, hogy jár egy 2 évesnek:)) Finom lett mindkettő!!Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos