Zöldborsós csirkefalatok
Akitől ezt a receptet tanultam, egy tartalmas leves után egy tál salátával adta ezt második fogásként. Kicsit értetlenül néztem az asztalt, mert leginkább az almás egérre hasonlított, de akkor mit keres ott a saláta? Azért ez elég hamar tisztázódott.
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 tojás
1 dl tej
só, paprika, majoranna
2 ek konyak
25 dkg főtt zöldborsó
25 dkg főtt csirkehús
Keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a sütőporral. A tojássárgákat alaposan keverjük össze a tejjel és a konyakkal. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a lisztet, majd forgassuk bele a keményre vert tojáshabot. Végül keverjük bele a zöldborsót és a kicsire darabolt csirkét. Kis kanálla szaggassunk belőle “galuskákat” forró olajba és süssük aranysárgára. Szedjük papírtörlőre, hogy a fölösleges olajat feligya.
Remekül hasznosítható bele a húslevesből megmaradt, csontokról lebörzögetett hús. Ha nem maradékot hasznosítanánk előre pároljuk meg a borsót és a kis kockákra vágott csirkehúst, egyiknek se kell sok idő a puhuláshoz.