Vaníliakrémes sárgadinnye teazselével

Kategória: Desszertek, Egyebek, Sütés nélkül

sargadinnye1Most érdemes sárgadinnyét venni, mert bár télen is kapható, csak ilyenkor van a szezonja. Próbáljunk meg ilyen zöldes húsú dinnyét venni, mert bár a recept szempontjából mindegy, szebben mutat a sárga vaníliakrémmel és a barna teazselével.

1 nagyobbacska dinnye
1 citrom
0,5 l tej
vaníliás pudingpor
vanília
zselatin
cukor
tea

Kezdjük a teazselével, hogy legyen ideje megkötni. Főzzünk 3-4 dl jó erős teát, erősebbet, mint ha melegen innánk. Válasszunk valami illatos gyümölcsteát, de merészebb vállalkozásként egy fanyar zöldből is készülhet. Kevés cukorral ízesítsük és egy kis citromlével tegyük pikánsabbá. Egy evőkanál zselatint keverjünk csomómentesre kevés hideg vízzel, majd oldjuk fel a leszűrt, még forró teában. Öntsük egy jénai fedelébe és tegyük a hűtőbe dermedni, 2-3 órára.

A pudingporból, a receptnél több tejjel készítsünk krémet. Kis vaníliával erősítsük meg az ízét és ne cukrozzuk agyon. A krémet is tegyük a hűtőbe. Természetesen a hőállók és vállalkozó kedvűek csinálhatnak főzött vaníliakrémet is.

Tálaláskor borítsuk ki a teazselét egy deszkára és vágjuk apró kockákra. Nagyon mutatós, csak nehéz enni, ha kisebb dinnyéket veszünk, elfelezzük, kimagozzuk, töltünk bele vaníliakrémet és megszórjuk a zselével. Célszerűbb keskeny, hosszú gerezdeket vágni a dinnyéből, beleültetni a tányérba töltött krémbe és megszórni a teából készült aszpik kockákkal. Ha maradt a citromból, vághatunk belőle díszítő szeleteket.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: