Vaníliás likőr – vaníliában dúskálóknak

Kategória: Alkoholos italok

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a vaníliát (van olyan, aki nem?) és mostanában nagyobb adagra tettek szert, bár az a két szál nem a világ.

Ezt az itókát kivételesen nem kell hetekig áztatni, szinte azonnal fogyasztható. Persze nem árt meg neki, ha véletlenül elfelejtjük meginni és csak sokára leljük meg a polc sarkában.

0,5 l konyak
1,5 dl barna rum
2 szál vanília
10 dkg barna cukor
0,5 l víz

Vágjuk fel hosszában a vaníliát és kaparjuk ki a magjait. Adjuk a cukorhoz és tegyük oda a szálakat is. Öntsük fel a vízzel és kis lángon forraljuk 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük hozzá a konyakhoz és öntsük bele a rumot is. Másnap már finom, de ha érlelni tesszük, hagyjuk ázni benne a vanília rudakat.

A víz és a cukor mennyisége ízlés szerint módosítható. A megadott mennyiségből valamivel több, mint egy liter ital lesz, aminek kb. 20 % az alkohol tartalma. Aki nagyon édesszájú, emelheti a cukor mennyiségét, bár szerintem elég ennyi.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Vaníliás likőr – vaníliában dúskálóknak”


 1. szepyke says:

  Jelen!!!
  Most is van nálam két kilóóóóóóóóó!
  :)))

  Tegnap érkezett meg!:) A múlkoriból ügyesen kihagytam magam, úgyhogy muuuuuuuszáj volt megint rendelni. Azóta még a hajamba is vaníliát kötök!:)))))

 2. jókaja says:

  Buszon közlekedve osztatlan sikert aratnál 😉Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos


%d bloggers like this: