Zöldséges szárnyasmáj ragu

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Belsőségek, Szárnyasok

Kicsit még várni kell, amíg a friss hazai terményekből készíthetjük ezt a finomságot, addig kénytelenek vagyunk részben fagyasztottat használni.

A félórás vacsorák mezőnyében komoly esélye van jó helyezést elérni, hiszen nem csak gyors és finom, de jó sok zöldséggel készítve nem kell külön köretet főzni mellé.

40 dkg szárnyasmáj
2 szál sárgarépa
3 szem paradicsom
30 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű, majoranna, szegfűbors

A májról szedjük le a hártyákat és ha valahol zöld foltot hagyott az epe, vágjuk le. A csirkemájat elég négyfelé vágni a nagyobb májakat falatnyira. A paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a gombát is aprítsuk falatnyi darabokra. A meghámozott répát reszeljük le a négyoldalas reszelő durva lapján, vagy uborkagyalun vágjuk vékonyra. Fontos a répát vékonyra aprítani, mivel különben az összes többi zöldségnél lassabban puhul.

Kevés libazsíron vagy olajon pirítsuk világos sárgára a finom kockákra vágott hagymát. Dobjuk rá a répát és azt is pirítsuk két percig. Következőként tegyük bele a gombát, paradicsomot és sózzuk meg. Mikor a gomba kezd levet ereszteni, mehet bele a borsó és a fűszerek is. Fedjük le és a gomba levében pároljuk puhára.  A borsót kóstoljuk meg, ha az megpuhult, a többi zöldség is kész van. Csak ekkor adjuk hozzá a májat, amit épp csak át kell forralni a raguban, percek alatt kész van. Ha túl sokáig főzzük, csak megkeményedik, kiszárad.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: