Zöldségkrém leves tortilla chips betéttel
Ismerős a helyzet? Kéne valamit enni, de nem vagyunk igazán éhesek. Talán valami könnyűt.
Ilyenkor hamar jut eszembe valami leves. Valami, kicsit sűrűbb, tartalmasabb, ami anélkül intézi el azt a kis éhséget, hogy megfeküdné az ember gyomrát.
Hűtő és fagyasztó leltározása eredményeképp előkerült egy fél zacskó vegyes zöldség, és ezzel a mit egyek kérdés el is dőlt. Innentől kezdve kb. 10 perc, és lehetett asztalhoz telepedni.
25 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 evőkanál házi ételízesítő
1 evőkanál tejföl
só, bors
Tegyük oda főni a zöldséget annyi vízben, hogy bő ujjnyira ellepje. Szórjuk bele az ételízesítőt. A fagyasztott zöldségeket leforrázták, előfőzték, mielőtt hidegre tették, így hamar megpuhulnak. Amikor elég puhának érezzük, tegyük bele a tejfölt, sót, borsot és a botmixert, amivel turmixoljuk simára. Ha maradt a konyhaasztalon egy zacskó alján tortilla chips, tegyük a levesre betétnek.