Fahéjas tekercs

Kategória: Sütemények, Tészták

fahejastekercsLehet sütemény, de egy tartalmasabb leves után második fogás is. Olyan illata van, hogy bármennyit sütünk, úgyis elfogy, azon melegében.

60 dkg liszt
1 tk só
7 dkg cukor
5 dkg élesztő
10 dkg vaj (puha)
2 dl tej
2 tojás felverve

Ezekből dagasszunk rugalmas tésztát és szobahőmérsékleten kelesszük 1-2 órát, amíg alaposan megdagad. Közben készítsük el a tölteléket.

15 dkg barna cukor (a fehér is jó, de a barnának jobb az armája)
2 ek fahéj
2 ek liszt
15 dkg vaj olvasztva
5 ek  juharszirup (ezt 3 ek mézből 2 ek vízzel pohárban mikrózott sziruppal helyettesítem)

Az olvasztott vajban keverjük el a cukrot, fahéjat és a lisztet. Nyújtsuk ki a megkelt tésztát jó vékonyra (kb. fél centi) és kenjük meg a töltelék 3/4 részével (ha megsűrűsödött a töltelék, mikróban lágyítsuk meg). Csavarjuk fel, mint egy bejglit, és vágjuk 2-3 ujjnyi szeletekre, Ezeket sorakoztassuk egymás mellé egy tepsibe vagy tortaformába. Ne rakjuk szorosan, hogy legyen helyük megkelni, Letakarva kelesszük legalább fél órát, hogy már összeérjenek. A kép ebben az állapotban készült, a kész tekercsek képeit sikerült letörölnöm 🙁 A maradék tölteléket – szükség szerint megmelegítve – keverjük össze a sziruppal és locsoljuk a tekercseink tetejére. 180 fokos sütőben süssük 20-30 percig, hogy szép színű, illatos csigáink legyenek.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos