Borított krumpli köret
Egyik legnépszerűbb köretünk a krumpli, időnként változtathatunk rajta, nehogy megunjuk. Ehhez a recepthez semmiképp se salátakrumplival álljunk neki, inkább szétfövősebb fajtát válasszunk.
1 kg krumpli
2 fej hagyma
5 dkg zsír (lehet 6 dkg vaj is)
só
bors
petrezselyemzöld
morzsa
Hajában főzzük meg a krumplit, de csak annyira, hogy meg tudjuk hámozni, ne essen szét. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk halványra a zsíron. A krumplit szeleteljük fel, tegyük a hagymára és együtt pirítsuk tovább, hogy a krumpli is színt kapjon. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Hőálló formákat (lehet muffintepsi is) zsírozzunk ki, szórjuk be morzsával és tömködjük bele a krumplit. 180 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, hogy a krumpli szép, piros-barna színű legyen. Óvatosan borítsuk ki és salátával kiegészítve önálló fogásként, vagy húsételek köreteként tálaljuk.