Provánszi fűszerkeverék házilag
Természetesen meg lehet venni készen, de ha magunk keverjük ki, még kedves ajándék is lehet belőle, egy csinos üvegbe töltve. Már csak azért is, mert nem lehet pici adagban csinálni.
2 ek. oregano
2 ek. kakukkfű
2 ek. petrezselyem
2 ek. majoranna
2 ek. bazsalikom
1 ek. zsálya
1 ek. borsikafű
1 ek. rozmaring
1 ek. tárkony
A recept roppant egyszerű, alaposan össze kell keverni a szárított fűszereket és kész is. Jól záródó üvegben, dobozban tároljuk, lehetőleg fénytől védve, hogy kevésbé fakuljon ki.
És mihez használjuk? Húshoz, zöldséghez, bármihez? Csak az ízvilág provanszi, vagy valamilyen ételhez is kapcsolható?
Elsősorban az ízek harmóniája az amiről a nevét kapta. El tudom képzelni pl. egy bárányragun / sültön, de akár grillezett zöldségeken is.
Gombához és paradicsomos ételekhez is talál – legalábbis én használtam és nagyon jó ízharmónia kerekedett belőle.
A francia hivatalosan jovahagyott provanszi fuszerkeverek,
19%kakukkfu
26%rozmaring
3 %bazsalikom
26%oregano
26%csombor
Ezt lehet sok etelhez hasznalni!
nagyon finom es aromas!
probaljak ki!
Én úgy tudom a Provance-i fűszerkeverékbe kell levendula is.