Töltött cukkinicsónakok

Kategória: Disznóhúsok, Fogyókúra

2 közepes zsenge cukkíni
40 dkg darált hús
5 dkg rizs
1 fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
majoranna
paprika
őrölt köménymag
olaj

A rizst kétszeres menyiségű sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

A megmosott cukkíni szárát úgy vágjuk le, hogy 2-3 mm maradjon belőle. Hosszában félbe vágjuk, majd karalábévájóval kifaragjuk a közepét. A kifaragott belét kisebbre vágjuk. A kockára vágott hagymát kevés olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk az aprított cukkínibelet és puhára pároljuk.

A darált húshoz adjuk a rizst, a hagymát, óvatosan megsózzuk és borssal, paprikával, majorannával és köménymaggal ízesítjük, majd alaposan összegyúrjuk. Megsózzuk a kivájt cukkínicsónakok belsejét és megtöltjük a húsos töltelékkel. Kiolajozott tűzálló edényben egymás mellé fektetjük. Eddig akár előző este is előkészíthetjük és lefóliázva a hűtőbe tehetjük.

Ha nem kell nagyon siessünk, 80 fokon süssük 2-3 órán át, így haraphatóbb marad a cukkíni. Gyorsabban elkészül, ha 180 fokon sütjük, kb. 40 percig. Mialatt sül a tejfölt kicsit megsózzuk és elkeverjük benne a szétnyomott fokhagymát. Amikor a húsos töltelék már átsült, leöntjük a fokhagymás tejföllel és a legforróbbra állított sütőben vagy a grill alatt megpirítjuk. A hús köreteként maga a cukkíni szolgál, csak nagyon nagy étkűek kínáljanak hozzá krumplit vagy rizst.

A tejfölbe keverhetünk reszelt sajtot is.

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2012. augusztusi számában.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Töltött cukkinicsónakok”


  1. eva N says:

    Sziá. Kár hogy a receptjeidet nem lehet a Pinteresten megosztani. Így sajnos sokat vestenek az értékükböl, mert nem lehet mindent a saját gépre fölpakolni, mert a képek elég nagy helyet foglalnak. Mind ettöl eltekointve finomakat fészítessz 🙂 Üdv eva N



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos