Szűzpecsenye spárgával és gombával
Az egyik leghasznosabb konyhai eszköz a sütőzacskó. Ahányszor kevés munkával kell valami finomat összedobni, nyugodtan elő lehet venni.
Most is ez történt. Került bele egy szűzpecsenye, ami olyan hamar elkészül, hogy a mellé tett zöldségek biztos nem válnak péppé.
1 szűzpecsenye
25 dkg gomba
1 csomag spárga
kevés kolozsvári szalonna
só, fehérbors, kakukkfű, szerecsendió virág
Fektessük egy tepsibe a befűszerezett, zacskóba dugott szűzpecsenyét. Tegyük a tetejére a vékony csíkokra vágott szalonnát, hogy egy pici füstös ízt adjon neki. Szórjuk mellé a gombát, aminek csak a nagyját vágtuk darabokra, a kisebbeket egyben hagytuk. Tegyük a zacskóba a meghámozott spárgát is. Kössük be a zacskót és tegyük a tepsit 150 fokos sütőbe. Ezen a hőfokon kb. 20 perc alatt elkészül a hús és a zöldségek se nyersek már.
Csak az a zacskó ne lenne műanyag….
Fóbiás vagyok?:)
Szerintem igen a válasz 😉
Én az alufóliát jobban kerülöm.