A hentes kemencében sült csirkecombjai
Hentes barátunk hozta a legutóbbi konyhás találkozóra, ahol zajos sikert aratott vele. A befűtött kemencében sütötte meg, de kemence híján azért sütőben is érdemes kipróbálni ezt a receptet. Amilyen finom, olyan egyszerű az elkészítése.
Kicsontozott csirke felsőcombok adták a fogás alapját. A bőrét nem húzta le, mert így kevésbé szárad ki a hús. A bőrére fektetett húsokat megsózta, borsozta, megszórta majorannával és kakukkfűvel. Mindegyik csont helyére fektetett egy csirkemájat és betekerte a hússal. Nehogy szétessenek a csinos csomagok, egy-egy szelet baconszalonnával körbecsavarta. A tepsiben egymás mellé sorakoztatta, szép piros paprikát karikázott rá és egy kis fehér borral meglocsolta, nehogy szárazság érje. Végül a kemencében töltött egy órát, ahol kevesebb párolgott el a levéből, mint várható lett volna, így bőséggel jutott a finom szaftjából is.