Engem is utolért – nagyon csokis bögrébensült

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

bogrebensultAvagy ahogy lila tájszólásban mondják, a köcsögös süti.

Sokfelé fellelhető ez a recept a neten, én Diaboszi konyháján (bocs Dia ez magas labda) találkoztam vele. Ráadásul a lehető legjobb pillanatban, mer nem volt a vasárnapi ebédhez desszert (ami persze nálunk egyáltalán nem természetesen zárja az ebédet), így volt hivatkozási alap a kipróbálására. Igaz, hogy uzsonnaidő is elmúlt mire észbe kaptam, de legalább letudtuk vele a vacsorát. Hatalmas nagy tojások voltak idehaza, valamivel megnöveltem hát az adagot.

5 ek liszt
2 ek jóféle kakaópor
2 ek cukor
1,5 késhegynyi sütőpor
1 tojás
4 ek tej
3 ek olaj

A félliteres üvegbögrében kevertem össze a száraz hozzávalókat, majd adtam hozzá a tojást, tejet és olajat. Úgy látszik nem csaptam oda eléggé a lisztes evőkanalat, mert kellett még hozzá 3 ek tej, hogy tejfölsűrűségű legyen, ne gyúrható keménységű tészta. Ekkora adagnak kellett 4,5 perc mikrózás.

Egyáltalán nem lévén csokifüggő, a recept hozzávalóin túl egy fél marék csoki-chips is a bögrében landolt. Legközelebb még egy kanál cukrozott narancshéjat is teszek bele. Nem volt érkezésem öntetet gyártani hozzá, gondoltam ráteszek három kis kocka fehér csokit. Ahogy kikapcsolt a mikró rá is tettem, hogy majd szépen elolvad. Én nem tudom miből volt ez a fehér csoki, de erre abszolút nem volt hajlandó. Épp csak meglágyult egy picit, de még repedt, ha megnyomtam, pedig még a grillt is rágyújtottam két percre. Nincs meg az eredeti csomagolása, csak a fóliában hevert egy ideje a kamrában. Azért így is nagyon finom volt, és bár rendkívül gyorsan kész van, az eltűnési ideje is igen rövidnek tűnt.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: