A konyhafőnök paradicsomlevese

Kategória: Levesek

Divatos kifejezéssel beszélhetnénk a paradicsomleves tovább-, vagy újragondolásáról, de maradjunk annyiban, hogy más, mint a megszokott.

Mondjuk mifelénk amúgy sem az alaposan besűrített és bőkezűen megcukrozott változat járja, sűrített paradicsomból. A saját befőzésű paradicsomléből készül leves eleve finomabb, ha pedig betűtésztát főzök bele, kizárólag a szóköz karakterek jöhetnek. 🙂

Pici olajon üvegesre fonnyasztottam egy hagymát, rádobtam egy felkarikázott sárgarépát és egy fél petrezselyemgyökeret. Kicsit pároltam az olajon, majd hozzáadtam a hámozott, felkockázott paradicsomot. Csirke alaplével engedtem fel és egy gerezd fokhagymát aprítottam bele. Csendesen főztem a zöldségek puhulásáig, amikor is alaposan megdolgoztam a sárga botmixerrel.

Sóztam, borsoztam és bazsalikommal ízesítettem. Végül egy tojás sárgáját egy deci tejszínnel simára kevertem és a forró levesben elkevertem. Már nem forraltam fel, nehogy a tojás sárgája összeugorjon. A tányérban sajtot reszeltem a tetejére.

Miért is kapta a konyhafőnök levese címet? Azért, mert A Konyhafőnök volt az ötletadó. Ő a receptjében a tojásos tejszínhez borecetet is javasol. Ezt inkább kihagytam, mivel a levesnek – boros dumával szólva – így is karakteres savgerince volt.

 


1 hozzászólás a recepthez: “A konyhafőnök paradicsomlevese”


  1. szepyke says:

    Szóköz… aha… akkor nálatok nem tudnák kiírni a levesestál szélén a nevemet..pfff….:)))Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos