A konyhafőnök paradicsomlevese

Kategória: Levesek

Divatos kifejezéssel beszélhetnénk a paradicsomleves tovább-, vagy újragondolásáról, de maradjunk annyiban, hogy más, mint a megszokott.

Mondjuk mifelénk amúgy sem az alaposan besűrített és bőkezűen megcukrozott változat járja, sűrített paradicsomból. A saját befőzésű paradicsomléből készül leves eleve finomabb, ha pedig betűtésztát főzök bele, kizárólag a szóköz karakterek jöhetnek. 🙂

Pici olajon üvegesre fonnyasztottam egy hagymát, rádobtam egy felkarikázott sárgarépát és egy fél petrezselyemgyökeret. Kicsit pároltam az olajon, majd hozzáadtam a hámozott, felkockázott paradicsomot. Csirke alaplével engedtem fel és egy gerezd fokhagymát aprítottam bele. Csendesen főztem a zöldségek puhulásáig, amikor is alaposan megdolgoztam a sárga botmixerrel.

Sóztam, borsoztam és bazsalikommal ízesítettem. Végül egy tojás sárgáját egy deci tejszínnel simára kevertem és a forró levesben elkevertem. Már nem forraltam fel, nehogy a tojás sárgája összeugorjon. A tányérban sajtot reszeltem a tetejére.

Miért is kapta a konyhafőnök levese címet? Azért, mert A Konyhafőnök volt az ötletadó. Ő a receptjében a tojásos tejszínhez borecetet is javasol. Ezt inkább kihagytam, mivel a levesnek – boros dumával szólva – így is karakteres savgerince volt.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: