A legegyszerűbb jegeskávé
Ismét egy hideg innivaló, de ez már nem joghurtos.
Igazából talán nem is innivaló, inkább a desszertek közé sorolható. Akármi is, a lényege, hogy nagyon finom, mutatós és pár perc alatt elkészül.
A habveréstől sem kell megijedni és dobozba zárt műanyag habot venni. A jó öreg habszifonba ha beletöltünk egy vagy két doboz, 2 dl-es tejszínt, belecsavarjuk a habpatront, a hűtőben tartva majd’ két hétig kéznél az igazi tejszínhab.
Főzzünk meg annyi kávét, ahány adag jegeskávét kínálnánk. Hűtsük ki, akár a fagyasztóba is betehetjük fél órára.
Pálcikás vanília jégkrémet vágjunk fel, a csoki borítást válasszuk le róla.
Töltsük poharakba a kávét, tegyünk mindegyikbe a jégkrémből, nyomjunk a tetejére tejszínhabot és díszítsük a csokibevonat darabjaival.