A marha húsáról

Kategória: Egyebek, Marhahúsok

Szerintem egy ilyen darab húsra kevesen mondanánk azt a hentesnek, hogy tartsa meg. Gyönyörű tiszta hús, még némi erezettséget is felfedezhetünk benne.

Pedig a látszat csal. Alighanem életében a marha testépítő vagy fitness bajnok volt, kidolgozott, szálkás izomzattal.

Hiába volt a nagyon kíméletes, lassú, alacsony hőfokon történt elkészítés, ami alatt végig lében úszott, a húskockák elrágása határozottan edzi a rágóizmokat. Lassan ott tartunk, hogy a marhahús, néhány részét leszámítva, csak daráltan fogyasztható a fogkihullás, rágóizomláz és a fulladás veszélye nélkül.

Nem hiszem el, hogy egy piaci hentesnél se lehessen használható húst kapni. Nem hiszem el, hogy csak messzi tájakról importált húsból lehessen rághatót főzni, és ez nem hirtelen sült steak, ami a legmagasabb követelményeket támasztja a hússal szemben, ebből párolt apróhús készült.

Hogy támogassam vásárlásommal a hazai termelőket, ha egyre nehezebben kapok elfogadható minőséget? Nem csak azonos, de valamivel magasabb árat is hajlandó vagyok megfizetni, de ha ezért még gyengébb minőséget is kapok, na azt már nem.

 


1 hozzászólás a recepthez: “A marha húsáról”


  1. Mackómama says:

    Szívemből szóltál.
    Nálam itt a hasonló eset, egy kakassal: http://mackokonyha.blogspot.com/2010/03/kiskakas-gyemant-felkrajcarja.htmlÍrjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos