A zsákmány

Kategória: Egyebek

zsakmanyparadicsomMit csinál az őrült konyhás szombat reggel?

Nem, nem alszik, hanem fogja kosarát, mint Piroska, és elindul zsákmány után nézni. De nem az erdő felé, mert modern korunkban a zsákmány a piacon ejthető el. Ott aztán a vesztébe rohan. Meglátja az egyik standon A PARADICSOMOT és ezzel elveszett. Fogát összeszorítja, nem néz az árcédulára és kifizeti a kétésfélszeres árat. Boldogan hazavonszolja a zsákmányt, közben megfogadva, hogy idén is megpróbál magot fogni belőle, és jövőre is nekiáll palántát nevelni, bár még sose sikerült. Otthon aztán elfelejt mindenféle főzést, előveszi a vajat, zsírt, sót és vág egy egészségtelen karéjjal a tegnap sütött kenyérből. Mire észbe kap, hogy fényképezni is kellene, úgy kell megmentsen néhány kevéssé fotogén modellt.

Miért nem lehet ezeket a húsos, édes, paradicsomízű csodákat mindig kapni? Miért kell elhigyjem, hogy a paradicsom egyforma méretű, kívül piros, belül zöld, csak savanyú de ízetlen golyókat jelent, amikkel medvét lehetne lőni, olyan kemények? Más is így van vele, vagy csak én vagyok finnyás igényes?

 


1 hozzászólás a recepthez: “A zsákmány”


  1. Dulmina says:

    Én is így vagyok ezzel a piac-témával, különösen szombat meg vasárnap reggelente (itt akkor van nagyobb piac, hétköznap csak minimális). És ha olcsó a munkának kilója, egész hétre bevásárolok belőle 🙂 Még az sem akadály, ha kétszer kell fordulni, hogy biciklivel haza tudjam hozni.

    Ennek az igazi paradicsomnak most van a szezonja, ilyenkor szoktam mindenféle eltevéshez venni. Így aztán egész évben nem kényszerülök rá a kevésbé ízletes, és persze lényegesen drágább példányokra. Szerencsére az itteni kis piacon egyenesen a termelőktől tudom megvenni a tőérett termést, ők meg szegények sokszor annak örülnek, hogy egyáltalán el tudják adni.Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: