Töltött gombafejek grillen

Kategória: Grillezés, Húsmentes fogások

grillgomba1Grillezni jó dolog, főképp ha jó társaság is összejön erre az alkalomra. Egyik kedvencem, a könnyű műfajban a töltött, sült gombafej. Minimálisan több munkával, inkább csak több odafigyeléssel, készíthetjük több variációban, ezzel a társaság húskerülő tagjaira is gondolva.

A gombát inkább csak törölgessük le egy papírtörővel, csak akkor öblítsük le gyorsan, ha nagyon piszkos. Szivacs módjára képes a vizet magába szívni, amit nem győzünk majd a sütés közben elgőzölögtetni. Törjük ki a gombák szárát, és tegyük el, remek gombakrém levest csinálhatunk belőle. A kalapokat szórjuk meg egész kevés borssal, és bőkezűbben kakukkfűvel, majd tegyük bele a tölteléket. A klasszikus recept szerint ez jutúró, esetleg egy kis fokhagymával elkeverve. A megtöltött gombafejet csavarjuk egy szelet hajszálvékony szalonnába, és süssük meg.

grillgomba2A töltelék készítésénél szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Egy darabka sajt már ugyanúgy töltelék, mint a fűszerezett tehéntúró, de készült már apró kockákra vágott, fűszeresen párolt zöldségraguval is. A szalonnát helyettesíthetjük egy sajtszeletkével is, de akár fedetlenül is megsüthető.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos