Áfonyadzsem

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Befőzés

afonyadzsem-1-korr-600

80 dkg áfonya
15 dkg cukor
fél zacskó zselésítő 3:1
1 citrom

Az áfonyát megmossuk és eltávolítjuk a rajta maradt szárakat, levéldarabokat. A citromot alaposan megmossuk és krumplihámozóval csíkokat vágunk a héjából. A fél citrom levét kinyomjuk és az áfonyára öntjük.
Óvatosan, kevergetve kezdjük főzni, nehogy leégjen, mire kiadja a levét. Kb. 10 perc forralás alatt a bogyók szétesnek és a héja kiadja a színét. Ekkor kivesszük a citromhéj darabokat, hozzáadjuk a cukorral összekevert zselésítőt és pár perc forralás után apró üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hűtjük ki.

Számoljuk meg, hány csík citromhéjat tettünk bele, így biztos megtaláljuk az összeset.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos