Az utolsó vadas

Kategória: Egyebek

Nagy családunk legtöbb tagja szereti a vadast, de mindünk közül Anyósomnak volt talán a legnagyobb kedvence. Ennek azért láttam neki, mert kifejezetten kérte, megkívánta.

Ilyen kívánság elhangzása esetén az ember természetesen ugrik, hogy mielőbb teljesíthesse. Akkor is, ha jól tudja, Aki kérte, enni nem igen fog tudni belőle, hiszen már szinte semmiből sem tud enni.

Nem volt nagy ínyenc, soha életében nem engedhette volna meg Magának. Oly korban élt e földön, amikor a történelem a normálisnál erősebben nyomta rá bélyegét az emberek életére. A Don-kanyarban eltűnt tábori lelkész négy lánya legnagyobbikaként nem tartozott az új rendszer kegyeltjei közé. Az általános iskola után választhatott, elmegy a tejipari technikumba, vagy semmit sem tanulhat tovább. Elment, elvégezte, még dolgozott is egy darabig a szakmában. Azután férjhez ment, és követte lelkész párját szolgálati helyeire. Kis falukban nem sok lehetőség volt munkát vállalni, újabb kitérőként elvégezte hát az óvónőképzőt, hiszen akkor még majd’ minden faluban volt óvoda. Közben megszülte öt gyerekét. Gyakorta a napi megélhetés gondjaival küzdve mindegyiküket diplomás emberré nevelte. Azután elérkezett végre az a pillanat, mikor megnyílt Előtte is a lehetőség, hogy felnőtt fejjel, család mellett beiratkozhasson a teológiára és az óvónőséget végre a Lelkipásztori szolgálatra cserélhesse, ami a célt jelentette Számára.

Nyugdíjba is innen ment, de nyugalomba soha nem vonult. Számunkra, egy generációval fiatalabbak számára is utánozhatatlan energiával talált mindig újabb feladatokat, szolgálati területeket, ahol segíthetett más embereken. Mindeközben állandóan úton volt, hogy a fél országban szerte-szét lakó 10 unokájának és 2 dédunokájának buksiját megsimogathassa. Igazi csapás volt Neki, amikor az elhatalmasodó kór ezt már lehetetlenné tette, de részesült abban a kegyelemben, hogy csak néhány hónap volt élete végén, amikor teste már nem követhette lelke aktivitását. Végül a kór, mely eszköz volt Urának – akit egész életével szolgált – kezében, legyűrte, elment a minden halandók útján.

Mama! Isten Veled!

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: