Bársonyos kápia paprika krém
A kápia paprika nem csak grillezni, sütni finom, hanem csodálatos színű krémet, mártást lehet csinálni belőle. Ez a bundázott padlizsánhoz tálalt krém receptje.
5-6 érett kápia paprika (az sem baj, ha kissé már ráncos és puhább)
1 ek vaj
0,5 fej fehérhéjú hagyma
1 dl száraz fehér bor
késhegynyi szekfűbors
3 ek tejszín
A hagymát vágjuk apróra, a kicsumázott paprikát elég nagyobb kockákra. Vajon dinszteljük üvegesre a hagymát, szórjuk meg a szegfűborssal és dobjuk rá a paprikát. Sózzuk meg és saját levében, majd ha azt elfőtte a borban pároljuk puhára. Hagyjuk pár percig hűlni, adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk simára. Először inkább kevesebb tejszínt adjunk hozzá, és pótoljuk ha kevés, hogy sűrű, csodálatosan bársonyos, fantasztikus színű krémet kapjunk. Lehet bele sült, grillezett húsokat, zöldségeket mártogatni, de egy vajaskenyérre kenve is fantasztikus.
Meddig lehet kápiát kapni, mert nekem most nincs rá időm, csak október elején lesz… Lehet, hogy ezt buktam?