Betyárszósz – jobb bármilyen ketchupnál

Kategória: Befőzés, Mártások

paradicsom2aMost még készíthető friss paradicsomból, így a legfinomabb. Lemondani róla télen sem kell paradicsomléből vagy dobozos paradicsomból is készíthető. Ugyanúgy ehetjük, mint a gyári készítményeket, csak finomabb, és sokkal egyszerűbb, mint sok kézen-közön terjedő recept. A leendő fogyasztóktól függ, mennyi csípőset teszünk bele, mennyire készítjük betyárosra.

Vastagtalpú lábosban olvasszunk fel 4 ek zsírt (aki akarja, olajjal is készítheti), keverjünk el benne 4 ek jóféle pirospaprikát, és azonnal dobjuk rá a meghámozott, kinyomott, kockákra vágott, kilónyi paradicsomhúst. Sózzuk meg, és csendesen forralva, időnként megkeverve főzzük legalább egy órán át. Félidőben fűszerezzük meg borssal, egy fej szétnyomott fokhagymával, és néhány cseresznyepaprikával. Ha úgy látjuk, hogy ezek szétfőnének, inkább vegyük ki. Addig főzzük, amíg sűrűsödni látjuk. Lehet többszörös adagból is főzni, lezárt üvegekben, hűtőben sokáig eláll. Lekvár módjára üvegezve, pici olajat a tetejére töltve télire is eltehető.

 


3 hozzászólás a recepthez: “Betyárszósz – jobb bármilyen ketchupnál”


 1. Csabás says:

  Üdv!Köszi a receptet,de esetleg nem tudnál segíteni,h a konzerv változatot hol lehet beszerezni,vagy,h pontosan ki gyártja,sajna már régen jutottunk hozzá.Köszi még 1x!

 2. jókaja says:

  Konzerv ügyben nem tudok ötletet adni, még sose láttam a gyárit.

 3. Csabás says:

  Kár,nagyon köszönöm a receptet,remélem hasonló lessz mint a konzerv,az se baj ha jobb 🙂Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos


%d bloggers like this: