Kérdés a fényképezőkhöz
A bonmot szerint a gasztroblogger arról ismerszik meg, hogy lisztes a fényképezőgépe. Én még “ügyesebb” voltam, sikerült olyan közel tartanom, hogy becsapta a gőz az objektívet. Az ételek gőze pedig ritkán zsírmentes, így most szép pöttyös a homloklencsém.
Miképp lehet letakarítani úgy, hogy a szivárványos tükröződésgátló bevonat ne károsodjon?
esetleg vidd el egy szakemberhez! Eleg jo az a gepecske nem kene kockaztatni !
Próbálkozhatsz tiszta, puha gyapot rongydarabbal, de a legjobb, ha bemész valamelyik fotós üzletbe és kérsz lencsetiszítót. Mert lehet ilyet vásárolni bármelyik fotós szaküzletbe.
Sikerült megtudni, hogy mi a teendő? Én eddig 70% alkohollal tisztítottam, nem is gondoltam, hogy esetleg baj lehet belőle… Bár baja nem lett a gépnek (eddig), azért ajánlani nem merném ezt a módszert, mert lehet, hogy mégiscsak barbár dolog. Ha sikerül esetleg megtudnod hozzáértőtől, hogy mit kell ilyenkor csinálni, megírnád? Köszi!
Meglepődtem, hogy mennyi helyen szerepel a nevem, már úgy megszoktam az elmúlt 10 évben, hogy egyedül vagyok ezzel a névvel az “internetes gasztrovilágban”.:) Mostantól figyelnem kell, nehogy más hozzászólásait is nekem tulajdonítsák.:):):)
Igen, előfordul velünk Alízokkal/Alizokkal, hogy időnként rádöbbenünk más Alíz/Aliz is van a világon, ergo gasztrovilágban. De lehet ezen segíteni, s mivel a Te tízéves régiségedhez képest én még gyerekcipőben járok, nekem illik változtatni. Mostantól, mindenhol úgy szignálom a bejegyzéseimet, hogy “Alíz, Erdélyből”. Köszönöm, hogy szóltál, mert én sem akarnám, hogy a más hozzászólását nekem tulajdonítsák. 🙂
Kedves Alíz!
Ezt nem azért írtam, hogy változtass nevet, csak eddig olyan természetes volt, hogy egyedül vagyok ezzel a névvel, hogy még csak véletlenül sem jött velem szemben a neten soha konyhatémában ez a név. Mivel Szepyék is már vagy 10-12 éve engem ismernek e név alatt, azért írtam, hogy tudják, nem én írtam a hozzászólást, sőt én is elgondolkodtam, hogy mikor írhattam.:) Először Mclub Gyöngyi is összekevert minket a blogján egy kommentben, azóta tudom, hogy vagy és jártam is az oldaladon párszor. A régebbi korosztályban nem sokan vagyunk Alízok, de hamarosan belép az új generáció, ugyanis az elmúlt 10 évben nagyon felkapták ezt a nevet, és felnőnek az Alizok, elkezdenek főzni, blogolni, így lassan indokolt lesz a külön jelölés is.:)
Persze, de azért jó, ha megkülönböztetnek bennünket és tudják a gasztroblogger kollégák, hogy két személy ír Alíz név alatt: Te, a régi Aliz, én meg az újabb, Erdélyből. 🙂 Egyébként nagyon szép a honlapod, többször is jártam nálad. 🙂 Tetszenek a receptjeid is. 🙂
Kezdem magam a konyhalistán érezni. Ott is elkezdünk egy témát, aztán ugyanazon cím alatt már rég másról van szó.
Alighanem ezzel pont ez a nem receptes bejegyzés lett a legtöbb hozzászólású az összes között 😀
Alíz!
Köszönöm szépen.:)
Gaby!
Akkor kezded itt is jól érezni magad.:)