Citromos halfilé édesburgonyával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Halételek

citrom-pangasius-edesburgonyaBármilyen halfiléből elkészíthető ez a recept, most pangasius volt a fagyasztóban. Ez lehetne a kezdő halevők kedvence, abszolút szálkamentes, nem erősen halízű, ugyanakkor kellemesen omlós, szaftos húsa van. Nem túl kiadós, egy kilós zacskónyit két jó étvágyú ember úgy tüntet el, hogy nem fekszi meg a gyomrát.

A halfilét előző nap érdemes áttenni a fagyasztóból a normál hűtőbe. Vegyük ki a zacskóból, kicsit sózzuk meg és locsoljuk meg fél citrom levével, így mire kiolvad, finoman átjárja a savanykás íz. Fektessük a tepsi aljába a kinyomott citromok karikára vágott héját és tegyük rá a halfiléket. Készítsük el a mártását. A citromok kifacsart levét, 2-3 ek olajjal, 3 gerezd fokhagymával, citromfűvel, fél citrom reszelt héjával, gyömbérrel, késhegynyi fahéjjal, fehérborssal, 1 tk mézzel turmixoljuk simára. Adjunk hozzá 2 dl tejszínben elkevert 1/2 ek keményítőt és öntsük rá a halra. Közepes lángon süssük kb. 30 percig. Időnként érdemes kihúzni a tepsit a sütőből és kanállal meglocsolni a halat az alatta összegyűlt szafttal.

A körethez vágjuk ketté az alaposan megmosott édesburgonyát és vágjuk be a húsát. A vágásfelületeket sózzuk meg, szórjunk rá pici gyömbért és kenjük meg fokhagymás olajjal. Negyed órával a hal előtt tegyük be a sütőbe, hogy egyszerre puhuljanak meg. A megpuhult húsát, a sütőtökhöz hasonlóan kifordíthatjuk, kikanalazhatjuk a héjából.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: