Bolgár saláta, de nem sopszka
Mégpedig azért nem, mert ez a saláta joghurtos öntettel készül. A recept szerint összekevert öntetet előző nap készítsük el, és a hűtőben tartva érleljük össze.
4 dl joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
1 kk méz
1 kk citromlé
csipet só
A salátához karikázzunk fel néhány zöldpaprikát, Lucullus-paradicsomot, lilahagymát, (kígyó)uborkát. Ezeket keverjük össze és öntsük le a joghurtos mártással. Ha önálló fogásnak szánjuk pl. fogyókúrába, tördeljünk bele egy darab sirene sajtot vagy fetát. Nem rontjuk el, ha zöld fűszereket is aprítunk közibe.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Istenem, sirene sajt! A könnyeimet törölgetem 🙂
Egy hete jöttünk meg Bulgáriából 🙂