Charolais rostélyos folytatás

Kategória: Egyebek

Kaptam két tartalmas hozzászólást a rostélyoshoz. Úgy látom célszerűbb bejegyzésben folytatni a témát, mint hozzászólásban, hiszen így képet is el tudok helyezni.

Időrendben haladva Toma hozzászólása az első. A hús valóban jó ízű így is. Egyszerűen mást vártam, lehet, hogy bennem volt a hiba. Nem vagyok gyakorlott marhasütő, épp a megfelelő hús hiánya miatt. Nem tudom szakmailag megfelelően megítélni, hogy jól sikerült-e a sütés, megfelelő pillanatban hagytam-e abba. Azt gondolom, nem volt túlsütve, legalábbis akadt olyan az asztalnál, aki inkább nem is kért belőle.

rostelyos2

Toma! Szerinted se volt túlsütve?

Engem kicsit zavart az a fehér bőnyeg, ami látszik is a szélén. Megrágni nem lehetett, a tányéron meg komoly mutatvány volt kifejteni. Persze lehet, hogy csak hisztis vagyok 🙂

Ami a húsokat illeti, Wise Ladynek igaza van, egyelőre csak romlik az átlagminőség. Megjelentek ugyan jobb minőségű húsok, vannak már olyan hentesek, ahol lehet rendes árut kapni, meg értenek is hozzá. Ez azonban még csak nem is a jéghegy csúcsa, csak egy hópihe ezen a csúcson. Még Budapesten is alaposan utána kell járni, ha valami átlagnál jobbat akar az ember, de a Nagyfalun túl egyenesen katasztrofális a helyzet. A disznó, csirke, marha háromszögön kívül eső dolgok tényleg mutatóba sincsenek. Tisztességes bégetőért még a fővárosban is az arabokhoz / törökökhöz kell menni, de egy ilyen hentes nem kínai bolt, amiből már a falukba is jut. Ehető galambot kölyökként falun nyaralva láttam csak, a házigazda dúcában. Időnként gyöngyös még csak előfordul, de ritkán tűnik bizalomgerjesztőnek. Nyilván nem véletlen, hogy egyes csúcsvendéglők Ausztriából hozzák a húst. A nyugati határszélen élők még csak utánozhatják, de ez se átlagos megoldás. Nem csoda, ha nehéz elmozdulni az igényesebb étkezés felé, még akkor se, ha az ember szeretné. Aki nem ír blogot, nem fertőződött meg gasztronómiával, és még csak nem is láthatja, hogy létezik különbség, abban honnan támadjon fel az igényesség?

 

%d blogger ezt szereti: