Csípős-édes dinnyesaláta
Nem mintha meg lehetne unni a dinnyéket akár csak magukban is, időnkét érdemes túllépni a szokott ízeken, új arcát felfedezve a jól ismert gyümölcsöknek. Ilyen recept ez a gyorsan elkészíthető saláta is. Érdemes jól behűtve tálalni, még jobban érvényesül a csípős íz kontrasztja.
sárgadinnye
fél citrom
1 ek cukor
csípős mártás, pl. sambal olek
menta / citromfű levél
Fél deci vízzel főzzünk szirupot a cukorból és a citrom lereszelt héjából. Hagyjuk kihűlni, nyomjuk bele a citrom levét és keverjük el benne a csípős mártást. A dinnye húsát vágjuk kockákra, keverjük össze a mártással és a hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított menta vagy citromfű levéllel. Pár szelet, hajszálvékonyra vágott, száraz sonkával könnyű vacsorának is megteszi.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu