Csípős-édes dinnyesaláta
Nem mintha meg lehetne unni a dinnyéket akár csak magukban is, időnkét érdemes túllépni a szokott ízeken, új arcát felfedezve a jól ismert gyümölcsöknek. Ilyen recept ez a gyorsan elkészíthető saláta is. Érdemes jól behűtve tálalni, még jobban érvényesül a csípős íz kontrasztja.
sárgadinnye
fél citrom
1 ek cukor
csípős mártás, pl. sambal olek
menta / citromfű levél
Fél deci vízzel főzzünk szirupot a cukorból és a citrom lereszelt héjából. Hagyjuk kihűlni, nyomjuk bele a citrom levét és keverjük el benne a csípős mártást. A dinnye húsát vágjuk kockákra, keverjük össze a mártással és a hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított menta vagy citromfű levéllel. Pár szelet, hajszálvékonyra vágott, száraz sonkával könnyű vacsorának is megteszi.