Dinnyeital tikkasztó hőségre
Ismét jönnek a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként nyelnénk le. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ebbe akár a kevésbé édesre sikerült dinnyét is elhasználhatjuk, hiszen akár édesíthetjük is.
görögdinnye
citrom-vagy vaníliafagylalt
citromfű, menta
jégkocka
A jól kihűtött dinnyét vágjuk szeletekre, és egy villával kaparjuk ki a magjait. Az egészben ez a legtöbb munkát igénylő lépés, de nem lehet kihagyni. A felkockázott húsát tegyük turmixgépbe, vagy a botmixerrel pépesítsük simára. Néhány citromfű és/vagy menta levelet vágjunk csíkokra és azt is turmixoljuk bele. Az így elkészült dinnyeital meglepően hasonlít a paradicsomlére, jókedvű társaságban lehet bazsalikomlevéllel díszítve kínálni, a fényképezőgépet készenlétben tartva.
Tovább finomíthatjuk, ha citromfagylaltot is turmixolunk bele és a tetejére szaggatunk egy galuskát vanília fagyiból. Ha a dinnye nem volt elég édes, vagy a társaság nagyon édesszájú, egy kanál mézzel ízesíthetjük. Készíthetjük sárgadinnyéből is, akkor kevés vizet is adhatunk hozzá, mert sűrűbb pép lesz belőle. A sárgadinnye még finomabb lesz egy csipetnyi fahéjtól.
Első közlésként a Kifőztük receptújságban jelent meg, amire az oldalsávi címlapképre kattintva lehet feliratkozni.