Szedres, áfonyás sárgadinnyeleves, kókusztejjel
Hirtelen nyoma veszett ugyan a hőségnek, de azért lesz még nyár idén is. Olyankor pedig jól esik egy hideg, gyümölcsös leves, ami persze desszertként is tálalható.
1 db lime (ha épp nem kapunk normál citrom is megteszi)
8 dkg cukor
1 db sárgadinnye
20 dkg feketeszeder, áfonya
4 dl kókusztej (cukrozatlan)
csipet só
citromfű
A lime-ot vágjuk vékony szeletekre és a cukorral főzzünk szirupot belőle, 1 dl vízben és hagyjuk hűlni. A félbevágott dinnyét magozzuk ki és ha van, karalábévájóval faragjunk golyókat a beléből. A többi dinnyehúst a leszűrt sziruppal, egy csipet sóval és a kókusztejjel turmixoljuk simára. A behűtött dinnyegolyókat és gyümölcsöket tegyük tálba, öntsük rá a kókuszos levet és díszítsük fel néhány citromfű levéllel.