Diós kétszersült tojásfehérjéből

6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
12 dkg liszt
4 dkg vaj
10 dkg dió
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. A félkemény habhoz lassan hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, az olvasztott, de nem meleg vajat és a vágott diót. Kivajazott, lisztezett őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük és 170 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Ha a beleszúrt tű vagy villa már nem ragacsos, elkészült. A félig kihűlt tésztát rácsra borítjuk és legalább két napig szikkasztjuk.
Nagyon éles késsel egész vékony (2-3 mm) szeletekre vágjuk és tepsire tesszük. 140 fokos sütőben, az ajtaját időnként kinyitva, aranysárga ropogósra sütjük. Jól záródó dobozban hetekig eláll. Kávé, tea mellé kínáljuk.
Dió helyett készíthetjük mandulával, mogyoróval, stb.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu