Diós kétszersült tojásfehérjéből
6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
12 dkg liszt
4 dkg vaj
10 dkg dió
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. A félkemény habhoz lassan hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, az olvasztott, de nem meleg vajat és a vágott diót. Kivajazott, lisztezett őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük és 170 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Ha a beleszúrt tű vagy villa már nem ragacsos, elkészült. A félig kihűlt tésztát rácsra borítjuk és legalább két napig szikkasztjuk.
Nagyon éles késsel egész vékony (2-3 mm) szeletekre vágjuk és tepsire tesszük. 140 fokos sütőben, az ajtaját időnként kinyitva, aranysárga ropogósra sütjük. Jól záródó dobozban hetekig eláll. Kávé, tea mellé kínáljuk.
Dió helyett készíthetjük mandulával, mogyoróval, stb.